Automobilka Suzuki v Ostrihome nabieha opäť na dvojzmennú prevádzku

09.01.2013 Celý región

Budapešť 9. januára (TASR) - Po novembrovom a decembrovom obmedzení výroby v ostrihomskom závode japonskej automobilky Suzuki nabieha oddnes opäť dvojzmenná prevádzka, informovala tlačovú agentúru MTI komunikačná riaditeľka spoločnosti Magyar Suzuki Viktoria Ruskaová.

Automobilka, ktorá v súčasnosti zamestnáva 3100 zamestnancov, medzi nimi aj občanov SR, podľa jej vyjadrenia vyrobila vlani 155.000 osobných áut. V tomto roku plánuje vyrobiť 180.000 vozidiel a v druhom polroku začnú vyrábať nové auto strednej kategórie.

Maďarský premiér Viktor Orbán vlani 21. novembra pri uzatvorení strategickej dohody s ostrihomskou spoločnosťou, v ktorej spustili výrobu áut v roku 1992, vyhlásil, že maďarská vláda rozhodla o prepojení diaľnice M1 s Ostrihomom a že na žiadosť automobilky Suzuki sa zvýši kapacita dunajského mosta, ktorý bude postavený medzi maďarským Komáromom a Komárnom.

Generálny riaditeľ spoločnosti Magyar Suzuki Hisashi Takeuchi vtedy vyhlásil, že Suzuki chce prispieť k rastu maďarskej ekonomiky. Podotkol, že v Maďarsku jazdí vyše 400.000 osobných áut značky Suzuki a že v rámci investície za dve miliardy eur pripravujú nový model.
 

Vyberte región